Hoe het licht aanging bij de Provincie

Een energieke en verbonden organisatie smaakt beter dan een perfect gebakken Baskisch stuk staartvlees. Daar schreef ik al eerder over. Ik geloof er heilig in dat als mensen en teams samenwerken om een bepaald resultaat te bereiken, dat zorgt voor die energie en verbinding. En licht.

Denken in oplossingen of problemen?

Wij lopen er regelmatig tegenaan; binnen een bedrijf spreken de informatieafdeling en de gebruikers een andere taal. Ze willen elkaar begrijpen, maar het lukt niet. Ze lopen samen een doodlopende weg in. Een opdrachtgever klopt dan aan bij ons omdat hij een doorbraak wil.

Op zoek naar een afwijkend profiel

Gebruikers doen wat wij allemaal leren: denken in oplossingen. Toch geloven wij dat het anders moet; daarom denken wij in problemen. Dat wordt nogal eens vreemd gevonden, maar alleen als je op zoek gaat naar het werkelijke probleem, kun je het oplossen. Om het probleem te ontcijferen, dompel je je helemaal onder in de business. Begrijp je de business, en spreek je de taal van de techniek, dan bouw je een brug!

Formulieren, data, processen en… oh ja, mensen

Dat niet iedereen onze gedachtegang vreemd vindt, bleek toen we bij de Provincie Gelderland terecht kwamen. Op de afdeling Subsidieverlening ging er tussen alle formulieren, data en processen nog weleens iets mis. Dat leidde tot een enorme werkbelasting. Daardoor konden hun mensen niet worden ingezet op hun competenties en talenten; een kwetsbare situatie. 

Bruggenbouwers met poten in de klei

De manager van de afdeling Business Intelligence wist dat er met de traditionele manier van werken geen passende oplossing ging komen. Hij ging daarom heel bewust op zoek naar iemand met een afwijkend profiel: een bruggenbouwer met de poten in de ‘business-klei’.

Terug bij energie en verbinding

Zo kwamen ze bij ons terecht. Samen met Clemens zijn ze het proces ingegaan en gezamenlijk hebben ze een brug geslagen tussen de technologie en de bedrijfsvoering. Hierdoor is hun data betrouwbaarder, de processen gestroomlijnder en de formulieren duidelijker. En de mensen… die kunnen weer werken vanuit hun talenten en kwaliteiten, met energie en in verbinding met elkaar.

En ik? Ik begrijp nu pas écht wat een Provincie doet. Dat werd tijd.

Meer weten?

Bel of mail Erik van Lenthe
0651854525
erik.vanlenthe@moreinfo.nl